Tule viettämään rauhallinen juhannus Lepaan lehtoon!

Ympärilläsi upea Lepaan puutarha, Vanajaveden kapeikko Lepaanvirta, lintujen laulu, aaltojen liplatus sekä kukkiva, puhdas luonto. Meillä ei karaoke raikaa. Lepaa sijaitsee Hattulan kunnassa Kanta-Hämeessä, aivan Hämeenlinnan kupeessa ja tekemistä löytyy vauvasta vaariin.

“Sydän-Hämeessä Vanajaveden laaksossa sijaitseva Lepaa tunne­taan seutuna, jonka pienilmasto, luonto ja rehevä maaperä ovat erityisen suotuisia viljelykulttuurin kehittämiselle.

Lepaa on ollut tärkeä kokoontumis­paikka jo pakanuuden aikana ja keskiajalta asti Lepaan kartano on ollut merkittävä aateliskar­tano. Kartanoa ovat hallinneet useat eri suvut aina 1800-luvun loppuun asti, jolloin kartanon viimeinen isäntä, Carl Packalen, testamenttasi koko omaisuutensa valtiolle. Testamentin mukaan Lepaalle perustettiin puutarhaopisto vuonna 1910 ja siitä alkaen Lepaalta on valmistunut arvostettuja alan ammattilaisia.”

Juhannus Lepaalla

Lepaan kartano palvelee terasseineen juhannusaattona sekä -päivänä klo 12.00 alkaen, vähintään klo 18.00 saakka.  Tarjolla suolaista & makeaa, kahvia, teetä ja kylmiä juomia. Lepaan kartano palvelee A-oikeuksin.

Juhannusaattona kartanolla on klo 12-14 tarjolla maittava kesäbuffet kartanon lohikeitolla. Hinta 19,00 €/ hlö ja se sisältää alkuruokapöydän, kartanon lohikeittoa ja jälkiruoaksi marjapiirakka & vaniljakastiketta kahvin kera.

Lepaan viini- ja puutarhatila on avoinna päivittäin klo 9.00-19.00. Viini- ja puutarhamyymälästä löydät lähituottajien tuotteita, oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia sesongin mukaan. Viinimyymälästä voi ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettavia tilaviinejä ja siidereitä.

Viini- ja puutarhamyymälän yhteydestä löytyy myös Pieni Ruokakauppa, jossa on myynnissä peruselintarvikkeita ja lähiruokaa kuten esimerkiksi; Sairion meijeirin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Arctic Milkin juustoja, Lepaan tomaattia, Sokerileipuri Suomisen leivonnaisia ja leipää. Pienestä Ruokakaupasta löytyy myös pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta; Hopping Brewsters, Olutpaja ja Mustiala Iso Piippu.

Saman katon alla palvelee Pieni kahvila & tilaviinibaari, jossa on mahdollista maistella pieniä maisteluannoksia kiinnostavista viineistä ennen ostopäätöksen tekoa tai tilata vaikka koko pullo ja nauttia se hyvässä seurassa aurinkoisella terassilla golfia ja upeita maisemia katsellen. Viinibaarissa on maisteltavana myös Finnviinin palkittuja viinejä.

Lepaan Savipaja palvelee Lepaan viini- ja puutarhatilan piha-alueella. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jossa voi tutustua uniikkiin keramiikkaan ja ostaa teoksia kotiin, puutarhaan tai vaikka lahjaksi. Lepaan Savipaja myy myös alueen kalastuslupia, jos haluaa mennä kokeilemaan antaako Ahti antejaan. Lepaan Savipajalta voi ostaa myös savea ja tarvikkeita. Ennakkotilauksesta opastettua savitöiden valmistusta pienryhmille.

Lepaa Golf on kaikille avoin yhdeksän reikäinen golfkenttä. Lepaa Golfissa panostetaan rentoon golfiin ja iloiseen yhdessä oloon. Täällä on helppo kokeilla lajia ja sopii myös aloittelijoille.

Tämän kaiken lisäksi alueelta löytyy Lepaan Frisbeegolfrata, jonka yhteyteen avattiin kesäkuussa myös futisgolf-kenttä. Pelaaminen tapahtuu omin välinein.

Lepaan kartanon 20 hehtaarin laajuiset puutarha- ja puistoalueet ovat kaikille avoinna ja erittäin mielenkiintoinen retkikohde. Meillä voit viettää upeita piknik-hetkiä ja Smart Park-puistoon voi tutustua omatoimisesti älypuhelimen kautta. Paikallisesta verkosta löytyy tarinoita ja tietoa historiallisesti rikkaasta Lepaan alueesta. Lepaan puistolla on kansainvälisesti tunnettu Green Flag, joka kertoo puisto kulttuurihistoriallisista arvoista, niiden säilyttämisestä ja käyttäjien/ vierailijouden huomioimisesta.

Lepaalta löydät myös laivalaiturin, jossa Hopealinja vierailee melkein päivittäin kesän aikana, leikkipuiston sekä uimarannan ja lenkkipolut upeissa maalais-, puisto- ja järvimaisemissa. Hopealinjan juhannusristeilyille pääset kyytiin Hämeenlinnasta.

Majoitus-, sauna- ja paljuvaraukset Lepaan Matkailun myyntipalvelun kautta:

Yksityiset saunavuorot Lepaan kartanon Rantasaunalle
– 150,00 €/ 1,5 h, hinta sisältää pesuaineet

Paljuvuorot Lepaan kartanon Savusaunan terassille
– 250,00 €/ 2h, hinta sisältää pukuhuoneen, suihku- ja wc-tilan käytön sekä pesuaineet
– vielä vapaana vuoroja seuraavasti aatolle; klo 14.00-16.00 & 17.00-19.00
– savusaunan voi varata erikseen lisäveloituksesta

Majoitusvaihtoehdot juhannuksena, hinnat eivät sisällä aamupaloja

TOIMELA – hotellitason majoitusta upein puutarhanäkymin

Huoneita, jotka ovat remontoitu vanhaa kunnioittaen. Jokaisesta huoneesta näkymät Lepaan upeaan puutarhan ja sen alueelle. Huoneet ovat tilavia ja korkeita suurin ikkunoin. Tämä majoitusvaihtoehto ei sovellu liikuntaesteiselle, huoneet sijaitsevat 2. kerroksessa, ei hissiä.

Kahden hengen huone                    175,00 €/ vrk (305,00 €/ 2 vrk)
Yhden hengen huone                      145,00 €/ vrk (255,00 €/ 2 vrk)

 • huoneissa suihku, wc, tv
 • pieni keittiö; jääkaappi, sähköuuni, sähköliesi, liesituuletin, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Astiat sekä perus ruoanlaittovälineet.
 • kolmessa huoneessa mahdollisuus lisävuoteeseen
  • lisävuode 30,00 €/ vrk/ aikuinen ja 20,00 €/ vrk/ lapsi, 10,00 €/ vrk, matkasänky (rajattu määrä!)
 • lemmikit sallittu ennakkoilmoituksesta, lemmikkilisä 25,00 €/ vrk tai 35,00 €/ 2 vrk

KESÄHOSTELLI – hosteltason majoitusta kauniissa maalaismaisemissa

Soluja, jotka ovat askeettiset, mutta siistit. Majoitut rauhallisessa maalaismiljöössä  ja jokaisesta huoneesta on näkymät Lepaan golfkentälle sekä Lepaan puutarhan alueelle. Osasta ylimmän kerroksen huoneista näkyy Vanajavesi/ Lepaanvirta. Huoneita löytyy sekä 1. kerroksesta että 2. kerroksesta. Ei hissiä.

Kahden hengen huone                   120,00 €/ vrk (220,00 €/ 2 vrk)
Yhden hengen huone                      92,00 €/ vrk (172,00 €/ 2 vrk)

 • hinta sisältää lakanat ja pyyhkeet sekä saunavuoron kartanon sähkösaunalla
 • soluasuntoja, joissa kussakin neljästä kuuteen 2 hengen huonetta
 • kaksi huonetta jakaa aina yhden yhteisen suihkutilan ja wc:n
 • kussakin soluasunnossa on yhteinen keittiö-/ ruokailu-/ oleskelutila
 • pieni keittiö; jääkaappi, sähköuuni, sähköliesi, liesituuletin, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Astiat sekä perus ruoanlaittovälineet.

PIKKU RANTALA  – huvilamajoitusta Lepaanvirran rannalla

Rantala on rakennettu alun perin 1820-luvulla kartanon vierasmajaksi. Rantala sijaitsee Lepaan kartanon pihapiirissä, Vanajaveden rannalla ja se on valmistunut keväällä 2018 mittavasta remontista asiakkaidemme iloksi. Rantahuvila Rantalassa on kaksi erillistä puolta; Iso Rantala ja Pikku Rantala, jälkimmäinen vielä tällä hetkellä vapaana.

Hinta 550,00 €/ pe-su, max 5 henkilöä
– lisävuodepaikkoja kahdelle ennakkoilmoituksesta ja lisäveloituksesta 30,00 €/ vrk, aikuinen ja 20,00 €/ vrk, lapsi.
– lemmikit sallittu ennakkoilmoituksesta, lemmikkilisä 25,00 €/ vrk tai 35,00 €/ 2 vrk

Ilmoitetut hinnat ovat voimassa 22.-24.6.2018. Tutustu varaus-, maksu- ja peruutusehtoihimme alla olevista linkeistä:

TOIMELAN, KARTANON SVIITIN JA HOSTELLIN EHDOT

RANTAHUVILA RANTALAN EHDOT (PIKKU RANTALA & ISO RANTALA)

Varaukset ja tiedustelut Lepaan Matkailun myyntipalvelusta:
p. 044 241 6424 tai e. myynti (at) lepaanmatkailu.fi
– myyntipalvelu on avoinna arkisin klo 9.00-16.00
-kiireellisissä asioissa/ muina aikoina yhteys numeroon 044 237 2782

Oikeudet kaikkiin muutoksiin pidetään.
Lepaan Matkailu Oy ei vastaa mahdollisista painovirheistä.

Lämpimästi tervetuloa viettämään rauhallinen juhannus Lepaan lehtoon!