Meille voit tulla majoittumaan ympäri vuoden!

Lepaan Matkailu tarjoaa majoitusta ympäri vuoden niin yksittäisille matkailjoille kuin ryhmille. Ympärilläsi upea Lepaan puutarha, Vanajaveden kapeikko Lepaanvirta, hiljaisuus ja rauha sekä puhdas luonto. Lepaa sijaitsee Hattulan kunnassa Kanta-Hämeessä, aivan Hämeenlinnan kupeessa ja tekemistä löytyy vauvasta vaariin.

Majoittumis- sekä harrastuspuitteet ovat ihastuttavassa maalais- ja puutarha miljöössä, vain 18 kilometrin etäisyydeltä Hämeenlinnasta ja 13 kilometrin päässä Aulangolta. Täällä pystyt nauttimaan todellisesta luonnonrauhasta ja -kauneudesta. Lähialueelta löydät useat Kanta-Hämeen golfkentät, lähimmät Lepaa Golf sekä Hattula Golf. Myös lukuisat muut harraste- ja ulkoilumahdollisuudet ovat ulottuvillasi.

Rehevä ja tummavetinen Vanajavesi on kalastajan unelma ja kalareissulta saatat saada saaliiksi kuhaa, toutainta, haukea, siikaa, ahventa. Järvi on hyvä viehekalastukseen ja uisteluun. Kalastuslupia saa ostettua läheiseltä Lepaan Savipajalta.

Lähialueella on monipuolisia kulttuurikohteita ja esimerkiksi pyöräily vanhoilla hämäläisteillä on mukava tuulahdus vanhaa maisemaa sekä elämää, Lepaan omasta historiallisesta alueesta puhumattakaan.

Lähistöllä on myös monipuoliset metsäalueet, joissa on hyvin marjoja ja sieniä. Kesäisin perheet pääsevät piipahtamaan vaikka Puuhamaassa tai Hugo Parkissa sekä upealla virkistysalueella Vanajanniemessä (4km)

Talvella pääset helposti moottorikelkkareiteille  ja hiihtoladuille. Hiihtämään pääsee vaikka Aulangolle saakka! Ajomatkan päästä löydät myös Kalpalinnan sekä Sappeen laskettelukeskukset.

Lepaan rantatiellä on uimaranta ja Lepaalla pääsee frisbeegolf ja futisgolf kierrokselle kauniiseen puisto- ja järvimaisemaan. Pelaaminen tapahtuu omin välinein. Vuokraamme myös savusaunaa paljun kera, rantasaunaa sekä kartanon saunaa. Lepaan Matkailun kautta saatte tilattua ryhmille tarvittaessa myös rentoja menuja. Olethan yhteydessä myyntipalveluumme, kaikki varaukset tulee tehdä hyvissä ajoin ennakkoon.

Lepaalta löydät myös useat lenkkipolut, Lepaan viini- ja puutarhatilan, Lepaan Savipajan sekä esimerkiksi Lepaa Smart Parkin, jossa voit tutustua alueen historiaan ja kasvistoon mobiilisti.

Lepaan laivataiturista pääset hyppäämään kesäisin myös Hopealinjan matkaan, Hämeenlinnaan tai Tampereelle.

Jos olet kiinnostunut pidempi kestoisesta vuokrauksesta ota yhteyttä, myyntipalvelumme antaa mielellään lisätietoja.
Annamme lisätietoa mielellämme myös lähialueen matkailutarjonnasta sekä palveluista.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy useita, hinnat eivät sisällä aamupaloja.

TOIMELA – hotellitason majoitusta upein puutarhanäkymin

Huoneita, jotka ovat remontoitu vanhaa kunnioittaen. Jokaisesta huoneesta näkymät Lepaan upeaan puutarhan ja sen alueelle. Huoneet ovat tilavia ja korkeita suurin ikkunoin. Tämä majoitusvaihtoehto ei sovellu liikuntaesteiselle, huoneet sijaitsevat 2. kerroksessa, ei hissiä.

Kahden hengen huone                    alk. 99,00 €/ vrk
Yhden hengen huone                      alk. 69,00 €/ vrk

-huoneissa suihku, wc, tv
-pieni keittiö; jääkaappi, sähköuuni, sähköliesi, liesituuletin, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Astiat sekä perus ruoanlaittovälineet.
-kolmessa huoneessa mahdollisuus lisävuoteeseen

KESÄHOSTELLI – hosteltason majoitusta kauniissa maalaismaisemissa

Soluja, jotka ovat askeettiset, mutta siistit. Majoitut rauhallisessa maalaismiljöössä  ja jokaisesta huoneesta on näkymät Lepaan golfkentälle sekä Lepaan puutarhan alueelle. Osasta ylimmän kerroksen huoneista näkyy Vanajavesi/ Lepaanvirta. Huoneita löytyy sekä 1. kerroksesta että 2. kerroksesta. Ei hissiä.

Kahden hengen huone                   alk. 77,00 €
Yhden hengen huone                      alk. 49,00 €

-hinta sisältää lakanat ja pyyhkeet
-soluasuntoja, joissa kussakin neljästä kuuteen 2 hengen huonetta
-kaksi huonetta jakaa aina yhden yhteisen suihkutilan ja wc:n
– kussakin soluasunnossa on yhteinen keittiö-/ ruokailu-/ oleskelutila, pieni keittiö; jääkaappi, sähköuuni, sähköliesi, liesituuletin, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Astiat sekä perus ruoanlaittovälineet.

PIKKU RANTALA & ISO RANTALA  – huvilamajoitusta Lepaanvirran rannalla

Rantala on rakennettu alun perin 1820-luvulla kartanon vierasmajaksi. Rantala sijaitsee Lepaan kartanon pihapiirissä, Vanajaveden rannalla ja se on valmistunut keväällä 2018 mittavasta remontista asiakkaidemme iloksi. Rantahuvila Rantalassa on kaksi erillistä puolta; Iso Rantala ja Pikku Rantala. Kummallekin puolelle mahtuu majoittumaan korkeintaan 7 henkilö/ puoli.

Rantahuvila tarjoaa myös loistavat tilat sekä yksityisille että yrityksille ja ryhmille kokoontumiseen vapaa- tai työajalla. Rantahuvilassa järjestät myös pienet kokoukset sekä kokkikoulut.

Lisätietoa Rantalan majoituksesta ja varustuksesta löydät nettimökistä sekä Pikku Rantalasta että Iso Rantalasta.

KARTANON SVIITTI – hotellitason majoitusta järvinäköalalla

Kartanon tunnelmallisesta ja romanttisesta pienestä sviitistä on upeat näköalat Lepaanvirtaan, joka on osa Vanajavettä. Kesäisin voit katsella, kun veneet ja Hopealinjan laivat lipuvat ohitse. Tämä majoitusvaihtoehto ei sovellu liikuntaesteiselle, sviitti sijaitsee kartanon päädyssä, 2. kerroksessa. Ei hissiä.

Kahden hengen huone                  alk. 219,00 €/ vrk
Yhden hengen huone                    alk. 189,00 €/ vrk

– sviitissä suihku, wc, jääkappi ja tv
– mahdollisuus kartanon saunan varaukseen

Varaukset ja tiedustelut Lepaan Matkailun myyntipalvelusta:
p. 044 241 6424 tai e. myynti (at) lepaanmatkailu.fi
– myyntipalvelu on avoinna arkisin klo 9.00-16.00, poikkeksena heinäkuu, jolloin avoinna ma-to klo 10.00-15.00
-kiireellisissä asioissa/ muina aikoina yhteys numeroon 044 237 2782

Haluamme avata teille alle vielä hieman Lepaan alueen kattavaa palvelumäärää.

Lepaan kartano

Lepaan kartano on avoinna ennakkotilauksesta ympäri vuoden. Majoituspalveluja voi varata niin yksittäiset asiakkaat kuin ryhmät. Kartano ja ravintolapalvelut ovat avoinna ympäri vuoden tilauksesta, poikkeuksena kesäaika, jolloin kartano on avoinna tiettyinä
ajankohtina myös kaikille asiakkaillemme. Ajankohtaiset aukioloajat löydätte täältä.

Kartanolla järjestät esimerkiksi:
– kokoukset & koulutukset
– henkilökunnan virkistys- & työhyvinvointipäivät
– yritysjuhlat ja tuotelanseeraukset
– perhejuhlat, häät & muistotilaisuudet
– saunaillat, polttarit & illanistujaiset
– majoitukset ja leirit

Lepaan Matkailun myyntipalvelu on avoinna arkisin klo 9-16, poikkeuksena heinäkuu, jolloin myyntipalvelu on avoinna maanantaista torstaihin 10-15; myynti@lepaanmatkailu.fi tai 044 241 6424 (myyntipalvelun aukioloina)
Kiireellisissä asioissa ja myynnin aukiolon ulkopuolella yhteys 044 237 2782

Historiallinen Lepaa

Sydän-Hämeessä Vanajaveden laaksossa sijaitseva Lepaa tunne­taan seutuna, jonka pienilmasto, luonto ja rehevä maaperä ovat erityisen suotuisia viljelykulttuurin kehittämiselle.

Lepaa on ollut tärkeä kokoontumis­paikka jo pakanuuden aikana ja keskiajalta asti Lepaan kartano on ollut merkittävä aateliskar­tano. Kartanoa ovat hallinneet useat eri suvut aina 1800-luvun loppuun asti, jolloin kartanon viimeinen isäntä, Carl Packalén, testamenttasi koko omaisuutensa valtiolle. Testamentin mukaan Lepaalle perustettiin puutarhaopisto vuonna 1910 ja siitä alkaen Lepaalta on valmistunut arvostettuja alan ammattilaisia.

Smart Park- puisto

Lepaan kartanon noin 20 hehtaarin laajuiset puutarha- ja puistoalueet ovat kaikille avoin mielenkiintoinen retki ja piknik –kohde Puiston kasvillisuus on erittäin monipuolinen ja osa kasveista on merkattu nimen ja suvun kertovin nimikyltein.

Omatoimisesti puistossa vieraileva voi avata älypuhelimellaan paikallisen verkon, josta löytyy tarinoita ja tietoa historiallisesti rikkaasta Lepaan alueesta. Lepaan puisto on myös saanut kansainvälisesti tunnetun Green Flag Awardin, joka kertoo puiston kulttuurihistoriallisista arvioista ja niiden säilyttämisestä sekä käyttäjien ja vierailijoiden huomioimisesta.

Lepaan virran rannalla sijaitseva puisto ja laaja kivikkopuutarha ovat suosittuja kävelykohteita. Vanhinta osaa edustavat hautausmaa keskiaikaisine kivisakasteineen sekä kahdeksan suojeltua rakennusta.

Lepaan kirjasto

Lepaalta löydät myös kirjaston, joka palvelee kaikkia asiakkaitamme.

Aukioloajat: aukioloajat vaihtelevat, tarkista aukioloajat täältä
hamk.kirjasto@hamk.fi, puhelin (03) 646 4700

Lepaan Savipaja

Uniikkia keramiikkaa kotiin, puutarhaan tai lahjaksi!  Lepaan Savipajalle voit varata opastetun hetken saven muotoiluun ja heiltä voit myös ostaa savea sekä tarvikkeita. Avoinna arkisin klo 10-17 , la ja su klo 10-15. Lepaan Savipaja on tarvittaessa avoinna myös muina aikoina p.0400 497 717 tai 040 7177 196

Lepaan viini- ja puutarhatila

Oman tilan tuotteiden ohella viini- ja puutarhamyymälän tuotevalikoimassa suositaan paikallisten tuottajien tuotteita ja tuotantoa.
Avoinna: toukokuusta syyskuuhun joka päivä klo 9-19, talvikauden aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.
Myymälän puhelinnumero: 03 646 5283

Viini- ja puutarhamyymälä

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan.  Viinimyymälän puolelta voi ostaa kaikkia seinän toisella puolella valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Lepaan Puutarhamuseo

Puutarhaliitto ja Lepaan puutarhaoppilaitos perustivat museon 1975, ja nykyisin aluetta hallinnoi Hämeen ammattikorkeakoulu. Museon näyttely on viini- ja puutarhatilan vintillä. Arkisto, laaja kirjasto sekä varasto- ja työtilat ovat oppilaitosalueella 1820-luvulla rakennetussa Lepaan kartanon makasiinissa.

Puutarhamuseo tallentaa ja esittelee ammattimaiseen puutarhatuotantoon, viheralaan, puutarhaharrastukseen ja alan kotimaiseen koulutukseen liittyvää aineistoa. Museon perusnäyttely esittelee puutarha-alan keskeisiä sektoreita sekä oppilaitoksen satavuotista historiaa.

Viini- ja puutarhamyymälän yhteydessä nyt myös Pieni Ruokakauppa

Myynnissä  peruselintarvikkeita ja lähiruokaa esim. Sairion meijerin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Arctic Milkin juustoja, Lepaan tomaattia, Sokerileipuri Suomisen leivonnaisia ja leipää. Ja tietenkin pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta; Hopping Brewsters, Olutpaja ja Mustialan Iso Piippu.

Pieni kahvila & tilaviinibaari

Myymälän yhteydessä toimii pieni kahvila ja tilaviinibaari. Viinibaarissa on mahdollista nauttia pieni maisteluannos kiinnostavasta viinistä ennen ostopäätöksen tekoa tai sitten tilata koko pullo ja nauttia sen vaikka paikan päällä. Viinibaarissa on maisteltavana oman viinivalikoimamme lisäksi myös yhteistyökumppaneidemme viinejä kuten esimerkiksi Finnviinin palkittuja viinejä.

Lepaa frisbeegolf & futisgolf

Lepaan 9-väyläinen puistorata kulkee hienoissa maisemissa järven rannalla. Vesikin on pelissä parilla väylällä. Pääosin helponpuoleinen, aloittelijoille hyvin soveltuva rata. Omat kiekot ja jalkapallot mukaan! Lähtöpiste: Lepaantie 80

Lepaa Golf

Lepaa golf on yhdeksän reikäinen avoin kenttä, jossa kaikki Green Gard -tutkinnon suorittaneet voivat maksua vastaan pelata.

Tiedustelut p.03 646 5277, lepaa.caddiemaster@hamk.fi
https://www.lepaagolf.fi/

Hopelinjat Oy- risteilyt ja reittiliikenne

Hopealinjat Oy tarjoaa Vanajavedellä risteilyitä ja liikennöivät myös Lepaalle, sekä risteilyillään että reittimatkoillaan, välillä Hämeenlinna-Tampere.

Hopealinjan aikataulut ja lipunmyynti (myös mobiililiput):

http://lepaanmatkailu.fi/hopealinja/
https://www.hopealinjat.fi/tapahtumakalenteri/ hakusanaksi ”Lepaa”

Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan Lepaan lehtoon!

 

Oikeudet kaikkiin muutoksiin artikkelissa ja sen tiedoissa pidetään. Lepaan Matkailu Oy ei vastaa mahdollisista painovirheistä.